Het Huis

Benieuwd naar de beelden uit “Het Huis”?

We kennen allemaal het razend populaire tv-programma van Eric Goens dat wekelijks te zien is op Eén. Maar misschien het je je al afgevraagd van welke kunstenaar de prachtige beelden zijn aan en rond het zwembad die we wekelijks te zien krijgen in dit programma.

Wel, deze beelden zijn van de hand van kunstenares Veerle De Vos uit Avelgem. Je kan de werken van Veerle De Vos raadplegen in haar portfolio, en op deze pagina vind je meer informatie over Veerle terug.

 

Waarover gaat “Het Huis”?

Het concept is eenvoudig, Eric Goens haalt bekende mensen 24 uur lang uit hun dagelijkse leven en ontvangt ze als gast in een prachtig huis vol mooie kunstwerken.  Weg van elke afleiding gaan deze gasten de confrontatie aan met zichzelf aan de hand van zorgvuldig gekozen momenten uit hun eigen leven die worden belicht. Op deze manier ontstaan er mooie en diepgaande gesprekken, vaak recht vanuit de ziel.

Reeds het zesde seizoen

Door Covid-19 hebben de programmamakers de vorm van het programma ietwat moeten wijzingen, zo worden gasten niet langer afgehaald met welbekende oldtimer. Dit seizoen gebeurt dat met een oldtimer busje zodat voldoende afstand kan worden bewaard tijdens de rit.

De gasten die te zien zijn in het huidige (zesde) seizoen: Jacques Vermeire, Rik Verheye, Élodie Ouédraogo, André Hazes jr., Siska Schoeters, Marc Van Ranst, Marc Coucke en Mathieu Terryn.

Vorige seizoenen en gasten

Het Huis is ondertussen toe aan het zesde seizoen, en heeft een hele rij aan indrukwekkende gasten zien passeren. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2015. Hierin kwamen Luc Appermont, Marieke Vervoort, Jeroen Meus, Bart Peeters, Maggie De Block, Karen Damen, Karl Vannieuwkerke en Kobe Ilsen aan bod. Voor seizoen 2 konden we genieten van openhartige getuigenissen van Sven Nys, Natalia Druyts, Erik Van Looy, Stan Van Samang, Marleen Merckx, Tom Waes, Rudi Vranckx, Philippe Geubels en Pascale Naessens.

Voor de seizoenen 3 en 4 werd uitgeweken naar een nieuwe locatie in Wellington in Zuid-Afrika, en werd ook de titel aangepast naar “Die Huis”. De gasten die in Zuid-Afrika te bewonderen waren zijn Sabine Hagedoren, Steven Van Herreweghe, Nafissatou Thiam, Marcel Vanthilt, Kris Peeters, Adriaan Van den Hoof, Leah Thys, Josje Huisman (seizoen 3), en Danira Boukhriss, Christoff De Bolle, Stefaan Degand, Zuhal Demir, Filip Peeters, Piet Huysentruyt, Margriet Hermans en Véronique De Kock (seizoen 4)

Voor seizoen 5 werd opnieuw geopteerd voor het gekende huis in Meerbeek, en waren de gasten James Cooke, Theo Francken, Niels Destadsbader, Dina Tersago, Willy Sommers, Wout van Aert, Marc Herremans en Lynn Wesenbeek.

 

Van welke kunstenaars zijn er allemaal werken te zien in Het Huis?

The Boutique Gallery, de galerij van Ellen Christiaen en haar man William Vaesen is de vaste leverancier van alle prachtige kunstwerken die in het programma te bezichtigen zijn. Er wordt vooral gekozen voor Belgische kunstenaars, en voor de seizoenen in Zuid Afrika uiteraard ook voor Zuid-Afrikaanse kunstenaars.

De voornaamste kunstenaars waarvan werken worden getoond zijn Veerle De Vos, Isabelle Scheltjens, Samuel Allerton, Uwe Pfaff, Luc Gijbels, Marieke Prinsloo, Guy Du Toit, Sarah Danes Jarrett en Krisjan Rossouw.

Nog tot eind januari 2020 loopt er trouwens een overzichtstentoonstelling met alle kunstenaars van de voorbije drie seizoenen van het televisieprogramma in The Boutique Gallery.